Girlsday: een dag vol girlpower

Donderdag 12 april bleek eens te meer dat meiden en ICT heel goed samen gaan. De hele dag stond locatie De Brug van het Kadaster in het teken van Girlsday: een nationale dag, op initiatief van VHTO, waarop meiden van het voortgezet onderwijs kennis maken met bèta, techniek en ICT. Wij mochten 36 meiden van het Gymnasium in Apeldoorn verwelkomen!
Groepsfoto van meiden die in het kader van Girls Day door het Kadaster zijn uitgenodigd

Kies met je hart

De dag begon met een korte Kadaster-introductie door bestuursvoorzitter Dorine Burmanje. Al vrij snel bleek dat aanzienlijk wat enthousiaste meiden het wel zagen zitten om bij het Kadaster te werken. Aan ambitie ontbrak het ze in ieder geval niet. Wat hun toekomst betreft, werden ook beroepen als neuroloog, astronaut, schrijfster en kinderarts genoemd. Dorine sloot af met de woorden ‘Doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent, maar kies altijd met je hart’.

Professioneel hacker

Na de introductie was het tijd voor een kort toneelstuk van de Rijdende Rechter door collega’s Fons Sanders en Johan Borger. Daarna volgden de eerste drie workshops van het ochtendprogramma. Waar de meiden tijdens de introductie nog wat op gang moesten komen, gingen ze meteen los tijdens de workshops. Vol enthousiasme werd gewerkt aan de opdrachten en het programma ging ook buiten het gebouw verder: een korte cursus landmeten, die erg in de smaak viel. Ook de workshop 3D, waarin met een VR bril door Zwolle gelopen kon worden 'gelopen', was een groot succes.

Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan de Klanten Service Desk (KSD), een workshop hacken en een korte introductie ‘risk audit’. Ook in de middag werd weer erg goed nagedacht over verschillende onderwerpen en er werden flink wat vragen afgevuurd op onze collega’s. Met name de workshop hacken was een groot succes. Inmiddels hadden droomberoepen als neuroloog en binnenhuisarchitect plaatsgemaakt voor professioneel hacker.

Girlpower

Vergezeld door robot Pepper werd de dag afgesloten door Jaco van Goudswaard. Nogmaals werd benadrukt: 'Doe wat je leuk vindt en volg je hart, gewoon DOEN!’. Het was een dag vol betrokkenheid, enthousiasme, interesse en vooral girlpower! Aan het eind van de dag hebben de meiden nog wat extra power mee naar huis gekregen in de vorm van een Kadaster powerbank.