Kadaster informeert over scheepsregistratie op Boot Holland

Van 10 tot en met 15 februari staan we met een stand op Boot Holland in Leeuwarden. Hier vertellen we alles over de voordelen van scheepsregistratie.

De voordelen van registreren 

Het is mogelijk om een schip of boot te laten registreren in de openbare registers van het Kadaster. Het schip krijgt dan een brandmerk. Aan de hand van het brandmerk valt snel te zien wie de eigenaar is. Dit is vooral makkelijk als een boot na diefstal wordt gevonden. Ook is registratie nodig voor het aanvragen van een hypotheek op een boot of schip of een zeebrief om in internationale wateren te varen.

Extra zekerheid met microdots

Ook kan het Kadaster, ter aanvulling op de registratie, microdots laten aanbrengen. Microdots zijn zeer kleine kunststof schijfjes met een uniek identificatienummer. De lijmlaag met microdots is nagenoeg onzichtbaar. Microdots helpen bij de opsporing in geval van diefstal. Alleen bevoegden zoals de waterpolitie kunnen de code met speciale apparatuur aflezen. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.boot-holland.nl of #bootholland. Op onze website vind je meer informatie over het registeren van boten en schepen.