Kadaster werkt mee aan serie 'Onzichtbaar Nederland' van de VPRO

De VPRO-serie ‘Nederland van Boven’ krijgt een vervolg met ‘Onzichtbaar Nederland’. Ook dit keer zijn wij partner van dit programma.

De VPRO-serie ‘Nederland van Boven’ krijgt een vervolg met ‘Onzichtbaar Nederland’. Ook dit keer zijn wij partner van dit programma. Op woensdag 9 maart 2016 ondertekenden Dorine Burmanje, bestuursvoorzitter bij het Kadaster en Karen de Bok, hoofdredacteur VPRO, het contract in het Museonder. Een toepasselijke plek; dit sfeervolle ondergrondse museum in Nationaal park De Hoge Veluwe staat symbool voor het onzichtbare Nederland.

Succesvol samenwerken

Geert Rozinga, eindredacteur van ‘Onzichtbaar Nederland’: “Na twee series Nederland van Boven, verheugen we ons weer op de nieuwe samenwerking. Sterker nog, de serie Onzichtbaar Nederland zou niet gemaakt kunnen worden zonder het Kadaster. 200 jaar aan data is echt een bijzondere schat, waar we bijna dagelijks uit putten in onze zoektocht naar bijzondere verhalen.”

Dorine Burmanje vult aan: “Iedereen in Nederland heeft te maken met het Kadaster, maar niet iedereen is zich daar altijd bewust van. Meewerken aan een televisieprogramma dat uitlegt hoe Nederland zichtbaar en onzichtbaar werkt, hoe Nederland zo geworden is zoals het nu is en hoe de (mogelijke) toekomst eruit ziet, is voor het Kadaster een goede manier om dit onder de aandacht te brengen. De VPRO doet dat op een wijze die past bij het Kadaster; op feiten gebaseerd, met data gevisualiseerd en met een maatschappelijke insteek zonder oordeel.”

Onzichtbaar Nederland

Onzichtbaar Nederland is een innovatieve reis door de tijd. In acht afleveringen zie je ons land zoals je het nog nooit gezien hebt. Onzichtbaar Nederland wordt vanaf november uitgezonden op NPO1. Benieuwd naar de voorbereidingen?
Volg dan de Facebookpagina van het programma.