Bastiaan

"Bij het Kadaster maak ik een mooie groei door. Na de studie Hogere Informatica begon ik als servicedeskmedewerker. In die tijd heb ik als pionier met een visuele beperking veel problemen waar ik tegenaan liep, zelf weten op te lossen. Daarna heb ik de stap gemaakt naar Tester en vervolgens Consultant Testen en Kwaliteitszorg. Op dit moment werk ik als Portfoliomanager en ondersteun ik het proces om binnen het projectenportfolio keuzes te maken. Daarnaast zorg ik ervoor dat de beoogde doelen worden gerealiseerd met de projecten die we uitvoeren. Ik ben ontzettend trots op de rol die we spelen met onze afdeling."

"Nooit met tegenzin naar mijn werk"

"Iedereen krijgt bij het Kadaster de kans om zijn talent te ontdekken en te laten zien. Hier krijg je waardering voor je capaciteiten en stimuleren ze groei. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk, en ook de after holiday dip ken ik niet. Vanaf de eerste werkdag hielden ze rekening met mijn beperking. Ik was de eerste met een visuele beperking. Ik ontving een aangepaste werkplek met een spraakprogramma op mijn computer zodat ik op gehoor kon werken."

"Mijn toenmalige manager bij de testafdeling stond haar werkplek voor me af, zodat ik niet hoefde te flexen. Toen ik later een blindengeleidehond kreeg, vond die ook zonder problemen een plekje op mijn afdeling. Ik krijg de vrijheid om in mijn functie dingen anders te doen als dat nodig is. Doordat de randvoorwaarden er zijn om mijn capaciteiten optimaal te benutten, kan ik de meeste dingen echter gewoon normaal doen. Dit heb ik weleens anders meegemaakt. Tijdens mijn studie bijvoorbeeld, daar was er veel minder mogelijk voor blinden. Mijn moeder heeft mijn studieboeken moeten voorlezen, omdat die niet tijdig digitaal of in audio beschikbaar waren."

"Collega's staan voor elkaar klaar"

"Er werkt een leuke mix van mensen bij het Kadaster. We hebben een tijd terug er ook alles aan gedaan om meer vrouwen in de top te krijgen, dat is volgens mij goed gelukt. Je ziet ook steeds meer allochtone medewerkers en medewerkers met functiebeperkingen bij ons in dienst. De sfeer is saamhorig, collega’s staan altijd voor elkaar klaar. We willen bij onze organisatie dezelfde mate van diversiteit terugzien die je in heel Nederland ziet. Dat vind ik een mooi streven."