Certificaten voor de eerste groep nieuwe landmeters

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem hebben de eerste 11 landmeters hun certificaat voor Landmeter uitgereikt gekregen.
Op dinsdag 19 januari hebben 11 nieuwe landmeters in het Nederlands Openluchtmuseum hun certificaat voor Landmeter gekregen. Wim Boschman, hoofd van de productieafdeling Landmeten en Rob Kamer, manager sector Product en Proces Beheer reikten de certificaten uit. De landmeters werden daarbij kort toegesproken door hun teamleider.
 

Opleidingstraject

De nieuwe landmeters hebben een intensief opleidingstraject van 1 jaar achter de rug. Het opleidingstraject bestaat voor circa 1/3 van de tijd uit theorie en 2/3 van de tijd uit (begeleide) training on-the-job. De nieuwe landmeters zijn opgeleid voor het aanwijs halen, het meten volgens de Handleiding voor de Technische Werkzaamheden (HTW) en het verwerken van de nieuwe grenzen in de kadastrale registratie.


Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum speelt al tientallen jaren een rol binnen de opleiding van Landmeters. Op dit moment worden in het Nederlands Openluchtmuseum alle praktijkexamens voor het aanwijs halen afgenomen.
 

Zelfstandig werken

De geslaagde landmeters gaan nu een half jaar geheel zelfstandig werken. Na deze periode volgt een beoordeling en krijgen zij bij goed functioneren een aanstelling voor onbepaalde tijd bij het Kadaster.