Emma

"Een dilemma na het halen van mijn masterdiploma: ik wilde graag nog verder leren in een andere studierichting, maar ik wilde na vijf jaar studie ook ‘echt’ aan de slag. Een traineeship waarin je trainingen volgt om aan je competenties te werken en te experimenteren met verschillende rollen en werkzaamheden, was een perfecte uitkomst.

Landrechten op internationaal niveau

Behalve dat het Kadaster de eigenaren van huizen registreert en percelen inmeet, wist ik niets en had ik geen beeld bij de organisatie. Toen ik las dat het Kadaster op internationaal niveau bijdraagt aan landrechten, werd ik nieuwsgierig. Ik besloot mijn kans te wagen. Tijdens de selectiedag werd mij duidelijk wat het Kadaster allemaal nog meer doet. Toen wist ik echt zeker dat ik hier mijn traineeship wilde volgen.

Ik weet nu beter waar ik goed in ben

Binnen mijn eerste opdracht was ik projectleider van een internationale documentaire over landrechten. In mijn tweede opdracht heb ik een meer adviserende rol gehad en in mijn laatste opdracht word ik teamleider. Op deze manier kan ik drie hele verschillende rollen uitproberen, waarbij ook verschillende competenties en vaardigheden aan bod komen. Ik weet nu veel beter waar ik goed in ben en wil daar in mijn toekomstige werk ook de nadruk op kunnen leggen.

Halen en brengen

Op dit moment heb ik dus nog één opdracht te gaan als teamleider. Hier kijk ik ontzettend naar uit, omdat ik ga leren welke leiderschapsstijl het beste bij mij past. Daarnaast lijkt het me super om een visie te vormen, mensen te motiveren en bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ga dus iets halen, maar kom ook zeker wat brengen. Dit wederkerige aspect van het traineeship vind ik bijzonder. Onder andere hierom ben ik ontzettend blij met mijn keuze.”