FAQ

Hoe lang duurt de opleiding tot landmeter?

De opleiding duurt in totaal 1 jaar. Eerst word je gedurende ongeveer 5 maanden opgeleid voor het ‘aanwijs halen’. Daarna ga je een jaar ervaring op doen in de praktijk. Vervolgens word je nog ongeveer 7 maanden opgeleid voor ‘ het landmeten’ en ‘de kadastrale perceel vorming’.

Is het betaald werk?

Ja, gedurende de opleiding ontvang je het (aanvang) salaris voor een landmeter.

Wat zijn de opleidingseisen voor de functie van landmeter?

Een MBO+ werk- en denkniveau met goede communicatieve vaardigheden is een must. Daarbij een technische cq wiskundige inslag.

Wat is het salaris van de landmeter per maand?

Het aanvang salaris ligt tussen de € 1.877 en € 2.546 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van kennis en ervaring. Dit is exclusief 25% individueel keuzebudget.

Moet ik als landmeter veel reizen?

Het werkgebied van de landmeter ligt zoveel mogelijk in de directe omgeving van zijn/haar woonplaats. Uiteraard is dit afhankelijk van het werkaanbod en overige beschikbaarheid van landmeters in het gebied.

Om hoeveel uur per week gaat het?

Gedurende de opleiding 40 uur per week (5x8 uur). Na de opleiding kan (naar behoefte) en in overleg met de teamleider gekozen worden voor een ander werkrooster.

Krijg ik als landmeter een auto ter beschikking?

Ja, de landmeter krijgt vanaf de start van de opleiding de beschikking over een bedrijfsauto, deze mag alleen voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Ja, er zijn doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van de behoefte kun je je verder ontwikkelen tot specialist grensreconstructie, vakinhoudelijk specialist of een adviseursfunctie.

Is er een leeftijdsgrens voor deze vacature van landmeter?

Er is geen leeftijdsgrens, maar gezien de forse investering in de opleiding wil het Kadaster nog wel een aantal jaren profijt hebben van de opleiding.

Waar wordt de opleiding gegeven?

De theoretische lessen voor deze groep worden gegeven bij het Kadaster in Rotterdam. De competentietrainingen en de module landmeten wordt gegeven bij het Soma College in Harderwijk. Ongeveer 2/3 van de opleiding bestaat uit training-on-the-job. Deze wordt georganiseerd vanuit de vestigingen. Voor deze groep betekent dat Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam.

Hoe zit het met reiskostenvergoeding?

Een landmeter heeft de beschikking over een bedrijfsauto. Mocht er toch gereisd worden met OV, dan kan gebruik worden gemaakt van een NS-Business Card.