Opleiding tot landmeter

De opleiding tot landmeter begint op 1 september 2018 in Rotterdam en duurt 1 jaar. De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie en 'training on the job'. De verschillende vestigingen voor training-on-the-job zijn: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De opleiding bestaat uit verschillende toetsmomenten die jou, bij een positief resultaat, het certificaat van landmeter opleveren.

Na het afsluiten van de opleiding laat je nog een half jaar in de praktijk zien wat je hebt geleerd.

Theoretische opleiding

De theorielessen worden gegeven op onze vaste opleidingslocaties in Rotterdam en Harderwijk. De theorie is opgedeeld in drie blokken. Het eerste blok staat in het teken van aanwijs halen’ en het beoordelen van meetposten. In het tweede blok staat het landmeten centraal en in het laatste blok de perceelvorming. 

Training on the job

Het praktijkgedeelte wordt gegeven in verschillende vestigingen van het Kadaster (Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven). Daar krijg je een coördinerend mentor toegewezen. Als landmeter in opleiding ga je zo snel mogelijk zelfstandig op pad. De begeleiding in de praktijk gebeurt bij voorkeur door verschillende mentoren. Zo krijg je een goed beeld van de uitvoering van de landmeetkundige werkzaamheden.

Kennis en ervaring delen

Je start samen met nog 11 nieuwe landmeters in opleiding. Dit betekent veel nieuwe collega’s om je heen, met wie jij je kennis en ervaring kunt delen.
 
Lees meer over de doorgroeimogelijkheden
 
 
NAAR DE VACATURE