Kees

"Voor Kadaster International ben ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor alles wat we buiten onze eigen grenzen doen. Ons team begon ooit met 10 man, inmiddels zijn we gegroeid naar 22. Zelf was ik in een andere rol al betrokken bij het Kadaster toen de kans zich voordeed om het merk internationaal verder uit te bouwen. Een ideale match met mijn ervaring. Daarnaast sprak het internationale me nog altijd aan."

Kees de Zeeuw, hoofd Kadaster InternationalHalen, brengen, beïnvloeden

"Voor mij is een goed georganiseerde landregistratie een basisvoorwaarde voor iedereen. Hier in Nederland hebben we één Kadaster. We spelen de eredivisie in ons eentje, er is geen concurrentie. Willen we het beste Kadaster van Nederland zijn, dan moeten we ons meten aan de rest van de wereld. Om dat te realiseren vlieg ik de hele wereld over met het motto: halen, brengen en beïnvloeden. Weten wat er internationaal aan kennis wordt ontwikkeld, wat er speelt en hoe het werkt. Dat is het halen. Het brengen doen we door de kennis die wij in huis hebben te delen met de rest van de wereld, van techniek tot aan wetgeving. Het beïnvloeden zit hem in het aan tafel zitten met de juiste partijen. Zoals regeringen, maar ook de VN. Zo zorgen we ervoor dat de basisrechten op het gebied van land ook daadwerkelijk worden vastgelegd."

Internationale impact

"Ik zie ons werk en onze afdeling als het visitekaartje van het Kadaster. Feitelijk zijn we misschien verantwoordelijk voor een klein deel van de omzet, maar de impact van ons werk is aanzienlijk. Die is ook nodig als je bedenkt dat landregistratie in grote delen van de wereld helemaal niet vanzelfsprekend is. Dat moet veranderen. En daarin zit voor mij ook direct de uitdaging."

Lees ook de ervaringen van mijn collega's