Zet jezelf op de kaart als landmeter

Wij zoeken maar liefst 12 landmeters! Als landmeter bespreek je samen met onze klanten de ligging van nieuwe grenzen. Daarbij heb je veel vrijheid om je eigen werk te organiseren en kun je binnen- en buitenwerk combineren. Kortom, een functie met veel zelfstandigheid en volop kansen om jezelf te ontwikkelen!

Bekijk de vacature

Dit ga je doen

Als landmeter geef je mensen duidelijkheid en zekerheid. Je bespreekt met klanten de ligging van (kadastrale) grenzen en meet deze in. Koper en verkoper moeten daarvoor de nieuwe grens van de percelen aanwijzen aan het Kadaster. Jij speelt een belangrijke rol in dit landmeetkundige proces.

Wil je zien wat een landmeter doet? Bekijk de film over het werk van de landmeter bij de veel gestelde vragen.

Wij zoeken 12 landmeters

Heb je interesse? Bekijk dan snel de functie eisen!

  • Je hebt een mbo-opleiding niveau 4 afgerond of aantoonbaar mbo+ niveau
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B
  • Je woont in de provincie Groningen, Limburg, Zeeland of in de regio tussen Amsterdam en Den Haag. In de selectieprocedure nemen we in eerste instantie de kandidaten mee die binnen deze provincies / regio wonen. 
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Je hebt technisch en wiskundig inzicht (pré)

Werken en leren

Om het landmeten onder de knie te krijgen, start je met een interne opleiding van 5 maanden (40 uur per week) voor het aanwijs halen. Een combinatie van theorie en ‘training-on-the-job’. Deze opleiding start op 1 februari 2021 in Arnhem en/of Rotterdam. Onze ervaring is dat bijna iedereen de opleiding succesvol doorloopt. Daarna doe je ongeveer een jaar lang ervaring op in de praktijk en word je verder opgeleid voor het landmeten en de kadastrale perceelvorming. Dit duurt 7 maanden. 

Je krijgt dus een interessant en betaald leerwerktraject van 2,5 jaar met zicht op een vaste baan. 

Lees meer over de opleiding tot landmeter

Landmeter aan het woord

Benieuwd naar de persoonlijke ervaring van een landmeter bij het Kadaster? Sandra vertelt alles over haar werkzaamheden als landmeter.

Lees het verhaal van Sandra

Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben we de veel gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Naar veel gestelde vragen