Landmeters gezocht

Het Kadaster zoekt 12 nieuwe landmeters. Wat dit werk inhoudt? Als landmeter geef je mensen duidelijkheid en zekerheid. Je bespreekt met klanten de ligging van (kadastrale) grenzen en meet deze in. Je hebt de vrijheid om binnen je taken een eigen dagindeling te maken en binnen- en buitenwerk te combineren. Voor de buitenwerkzaamheden krijg je een auto ter beschikking. Kortom, een functie met veel zelfstandigheid en kansen om jezelf te ontwikkelen.

Wat vragen wij van jou?

Je hebt met minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 en een goed analytisch vermogen en geografisch inzicht. Verder is het belangrijk dat je woont binnen de cirkel Amersfoort, Tiel en Gouda. Op de kaart kun je bekijken of je binnen het gebied woont waar we mensen zoeken. Jouw werkgebied ligt zoveel mogelijk in de directe omgeving van je woonplaats. Uiteraard is dit afhankelijk van het werkaanbod en overige beschikbaarheid van landmeters in het gebied.

Spreekt landmeter worden je aan?

Bekijk onze vacature

Kaart met cirkel

Meet & greet!

Donderdagmiddag 27 september is er een meet & greet in het GeoFort in Herwijnen. In een inspirerende omgeving ontmoet je toekomstige collega’s. Zo maak je echt kennis met het Kadaster en de specialismen van het landmeetkundig werkveld.

Lees meer over de meet & greet 

Werken en leren tegelijk

De opleiding tot landmeter is een combinatie van theorie en praktijk en vindt voor een deel buiten plaats. Je wordt opgeleid tot een landmeter die onpartijdig te werk gaat. Je volgt eerst een opleiding voor het 'aanwijs halen'. Dat is het aanwijzen van de ligging van een grens in samenspraak met betrokkenen. Deze opleiding duurt 5 maanden. Daarna ga je een jaar betaald ervaring opdoen in de praktijk en word je verder opgeleid voor het landmeten en de kadastrale perceelvorming. Dit duurt 7 maanden. Samenvattend: je krijgt een interessant leerwerktraject van 2,5 jaar met zicht op een vaste baan.

Locaties opleiding

De theoretische lessen voor de landmeters worden gegeven bij het Kadaster in Arnhem. De competentietrainingen en de module landmeten worden gegeven bij het Soma College in Harderwijk. Ongeveer 2/3 van de opleiding bestaat uit training-on-the-job in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven, Arnhem of Rotterdam. Je wordt bij voorkeur ingedeeld bij de vestiging die het dichtst bij je woonplaats ligt.

Werkrooster tijdens en na je opleiding

Tijdens de opleiding werk je 40 uur per week (5x8 uur). Dit zijn gemiddeld 2 lesdagen en 3 praktijkdagen. Na de opleiding kun je in overleg met je teamleider kiezen voor een ander werkrooster.

 
Lees meer over de opleiding tot landmeter

Wil je doorgroeien?

Na jouw opleiding heb je de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld tot 'Specialist grensreconstructie'. Je kunt dan complexe meetwerkzaamheden verrichten en klanten informeren over de ligging van kadastrale grenzen.
 
Lees meer over de doorgroeimogelijkheden