Meest gestelde vragen

Wat is ‘aanwijs halen’? 

Bij de verkoop van één of meer stukken grond ontstaan nieuwe grenzen. Koper en verkoper moeten daarvoor de nieuwe grens van de percelen aanwijzen aan het Kadaster. Samen met klanten bespreek jij de ligging van de nieuwe grenzen, wij noemen dit aanwijs halen. In onderstaand filmpje leggen we je verder uit wat ''aanwijs halen'' inhoudt.

Wat is landmeten? 

Nadat de grens is aangewezen, worden er door de landmeter metingen verricht met behulp van diverse meetapparatuur. Vervolgens worden de metingen verwerkt op de computer.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer 5 maanden, waarin je wordt opgeleid voor het ‘aanwijs halen’. Vervolgens pas je de theorie toe in de praktijk. Op termijn is het mogelijk om extra modules als ‘ het landmeten’ en ‘Kadastrale perceelvorming’ te volgen. Dit is afhankelijk van jouw behoefte en initiatief. Deze modules nemen ongeveer 7 maanden in beslag.

Is het betaald werk en kom ik in dienst?

Ja, je komt bij aanvang van de opleiding meteen in (tijdelijke) dienst van het Kadaster en ontvangt maandelijks je salaris.

Waar letten jullie op bij het maken van de selectie?

Je moet minimaal mbo+ werk- en denkniveau hebben en goede communicatieve vaardigheden zijn een must. Met technisch en wiskundig inzicht ben je in het voordeel.

Wat ga ik verdienen?

Je startsalaris ligt tussen de € 1.933,- en € 2.622,- bruto per maand. Dit is op basis van 36 uur en afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast beschik je over 25% individueel keuzebudget. Ga naar de pagina Arbeidsvoorwaarden voor informatie over het individueel keuze budget.

Wat wordt mijn werkgebied?

Je werkgebied ligt zoveel mogelijk in de directe omgeving van je woonplaats. Dit is afhankelijk van het werkaanbod en de beschikbaarheid van andere collega’s in het gebied.

Hoeveel uur per week moet ik beschikbaar zijn per week?

Gedurende de opleiding ben je 40 uur (5x8 uur) per week beschikbaar. Na de opleiding kan naar behoefte en in overleg met je teamleider gekozen worden voor een ander werkrooster.

Krijg ik een auto ter beschikking?

Ja, als medewerker perceelsgrenzen krijg je vanaf de start van de opleiding beschikking over een bedrijfsauto. Deze mag je alleen gebruiken voor zakelijke doeleinden.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Ja, er zijn doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van jouw behoefte en je eigen initiatief kun je je verder ontwikkelen tot Landmeter, Landmeetkundig Specialist Grensreconstructie, Vakinhoudelijk Assistent of naar een adviseursfunctie.

Is er een leeftijdsgrens voor deze functie / het opleidingstraject?

Er is geen leeftijdsgrens. Wel is de insteek dat je na je opleiding jouw talenten nog een tijd voor ons in blijft zetten.

Waar wordt de opleiding gegeven?

De theoretische lessen volg je bij het Kadaster in Rotterdam. De competentietrainingen en op termijn de module landmeten volg je bij het Soma College in Harderwijk. Ongeveer tweederde van de opleiding bestaat uit training-on-the-job vanuit de vestigingen Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam.

Hoe zit het met reiskostenvergoeding?

Als medewerker perceelgrenzen heb je de beschikking over een bedrijfsauto. Mocht er toch gereisd worden met OV, dan kan gebruik worden gemaakt van een NS-Business Card.

Aan wie moet ik mijn sollicitatie richten?

Solliciteren doe je via onderstaande button, gericht aan onze afdeling Werving & Selectie.

Solliciteer direct