“Na meerdere functies in de financiële sector ben ik overgestapt naar het Kadaster. Een minder grote stap dan het op het eerste gezicht lijkt. Zowel bij een verzekeraar als het Kadaster zijn namelijk data en daarmee datakwaliteit van groot belang. Blijft natuurlijk wel dat het Kadaster een unieke organisatie in Nederland is."

Onverwachte gebeurtenissen

"Bij het Kadaster kunnen altijd en overal onverwachte gebeurtenissen optreden die het behalen van doelstellingen positief en negatief beïnvloeden. Of het nu gaat om de ambities, de doelstellingen van een afdeling of een project. Vanuit de afdeling Assurance & Risk stimuleer ik de organisatie om beter te anticiperen op deze gebeurtenissen (risico’s) en zo nodig passende acties en maatregelen te nemen."  

Breed aandachtsgebied

In mijn werk richt ik me op het hele Kadaster en heb ik dus contact met medewerkers binnen alle directies. Het aandachtsgebied is erg breed. Onder risicomanagement vallen namelijk onderwerpen als integriteit, compliance (het voldoen aan wet- en regelgeving), bedrijfscontinuïteit en informatiebeveiliging. En juist deze brede scope maakt het werk voor mij erg boeiend.”

>> Lees ook de ervaringen van mijn collega's