Peter

"Bij ons thuis op de oprit zat een mysterieus paaltje in de grond. Zo heb ik op jonge leeftijd al ontdekt dat mijn moeder haar auto met twee banden op het erf van de buren parkeerde. Een vraag die ik mijzelf zo vaak gesteld heb bij dingen in de omgeving is; ‘Waarom is dat daar?’. Het is de reden geweest dat ik (Economische) Geografie ben gaan studeren en waarom ik een voorliefde heb voor data. Data is een belangrijke bron van informatie. Bijvoorbeeld voor ruimtelijk beleid. Zo zegt de begroeiing op een perceel iets over de hoogte ervan; laag gelegen percelen zijn ongeschikt voor akkerbouw en worden dus als grasland gebruikt. Hoogbouw is ook lastig op laaggelegen gronden door het waterpeil. De link tussen mijn passie voor data en de geo- en vastgoedinformatie bij het Kadaster was snel gemaakt.

Betekenis geven aan data

Als Data Analist beantwoord ik vragen van verschillende partijen, dat maakt mijn werk afwisselend. Denk aan gemeentes die verhuisstromen in beeld willen hebben, woningcorporaties die hun bezit op kaart willen zien, een dienst die op verschillende manieren een gebied wil analyseren.

Daarnaast heb ik de mogelijkheid onderzoek te doen naar vraagstukken die op dit moment spelen. Zo heb ik samen met onze woningmarktexpert Paul de Vries onderzoek gedaan naar de woningdynamiek in geluidshinderzones rondom snelwegen. Allemaal zaken waar ik met veel plezier aan werk!

Inzicht geven en mezelf ontwikkelen

Ik help anderen door meer inzicht te geven in wat er plaatsvindt in hun omgeving. Daarnaast leer ik zelf ook elke dag van data-ontwikkeling. Dat ik vind ik heel belangrijk.”

Neem contact op via LinkedIn


>>Gezocht: 5 ambitieuze trainees!