Student GIS

Niveau:
HBO
Dienstverband:
Stage
Locatie:
Apeldoorn
Aantal uur per week:
Reageren vóór:
-

Het Kadaster is jaarlijks op zoek naar stagiairs en/of afstudeerders. Een stage is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen, werkervaring op te doen en het Kadaster te leren kennen. Op dit moment zoeken wij een enthousiaste student voor de afdeling Ruimte en Advies (R&A) van de directie Landregistratie en Geografie. Deze afdeling houdt zich bezig met projecten waarbij grond van eigenaar of gebruiker verwisselt, vaak in de vorm van ruilen. Dit doen we ten behoeve van een duurzame inrichting van stad en land. Ruilen van grond, of grondgebruik heeft tot doel om ons landgebruik te optimaliseren. 

Deze afstudeer/stageopdracht heeft betrekking op: In Nederland wonen, werken en leven we met veel mensen op een relatief klein stukje grond. Vrije ruimte voor economische ontwikkelingen in Nederland is schaars en er vindt regelmatig een functiewijziging of herindeling van de grond plaats om hier ruimte voor te creëren. Inwoners, eigenaren, gebruikers; iedereen heeft wel een mening over zijn/haar omgeving. Mensen zijn mondig en laten graag meepraten en meedenken met plannenmakers. Maar hoe zorgen we ervoor dat niet alleen de de mensen die het hardst roepen en de usual suspects hun mening geven? Hoe zorgen we voor een evenwichtige inspraak op de ruimtelijke inrichting van onze omgeving? Zeker als het gaat om ruilen van grond, is het van groot belang dat iedere stem telt! 

We zoeken een student die de uitdaging aan wil gaan om op zoek te gaan naar een antwoord op deze maatschappelijke vraag. We werken aan een haalbaarheidsstudie voor universeel Geografische Informatie Systeem die ingezet kan worden in het ruilen van grond. De bedoeling is dat deze tooling internationaal ingezet kan worden. Hoewel elk land te maken heeft met verschillende wetgeving, gebruiksrechten en planningsprocessen, verwachten we hier wel een generieke modules voor te kunnen maken. We vragen jou om een open source systeem te evalueren op een aantal functionele en technische eisen. 

In november hebben we een internationale conferentie in Spanje over dit thema. We willen dan graag tot een universele procesbeschrijving komen. Ons doel is om dan al een overzicht te hebben van diverse beschikbare open source applicaties, inclusief een toets aan eisen voor ruilen van grond. De concrete invulling wordt in goed overleg met jou en jouw docent ingevuld.

Jouw profiel

Je volgt een HBO of WO opleiding op een relevant vakgebied zoals Geomatics, GIS of IT Business. Je wilt je verdiepen in de ruimtelijke ordening en je hebt technische kennis van GIS en kunt handig omgaan met data. Je bent initiatiefrijk, legt makkelijk contact en werkt graag samen met anderen om een bijdrage te leveren aan een gemeenschappelijk resultaat.

Je bent in staat om je mening te geven op een heldere en kritische wijze, daarbij durf je ook afwijkende standpunten in te nemen. Aan het einde van de periode vragen wij je je (stage)rapportage toe te lichten in een presentatie voor collega’s en zo mogelijk tijdens de conferentie in Spanje.

Wij bieden

Je krijgt van ons de mogelijkheid om volwaardig deel uit te maken van een dynamische Kadasterafdeling die volop in beweging is. Wij zorgen voor een mentor die je begeleidt om het maximale uit jouw stage/afstudeerperiode te halen. Ook biedt het Kadaster een stagevergoeding aan.

Sollicitatie en informatie

Heb je interesse in de afstudeeropdracht? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maartje Lof, Projectmanager Ruimte en Advies, (088) 183 5337 / (06) 52 47 23 62. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Recruitment, (088) 183 32 50.