Stagiair Machine learning

Niveau:
WO
Dienstverband:
Stage
Locatie:
Apeldoorn
Aantal uur per week:
Reageren vóór:
-

Een stage bij het Kadaster is dé manier om jouw talent te ontwikkelen, te leren en te groeien en om kennis te maken met onze organisatie. wij maken ruimte voor nieuw talent, jouw talent!

Het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werken op veel terreinen samen en leveren regelmatig gezamenlijke producten op. Een voorbeeld hiervan is de Prijsindex Nieuwbouw Koopwoningen. Met deze gezamenlijke statistiek houden beide organisaties de Nederlandse samenleving op de hoogte over verkochte nieuwbouwwoningen. We zijn op zoek naar een stagiair die voor ons gezamenlijk een opdracht gaat uitvoeren. Zet jezelf op de kaart als:

Stagiair Machine learning / Deep learning

Het Europese statistiekbureau Eurostat heeft het CBS en het Kadaster gevraagd om het aantal gebouwde zelfbouwwoningen (particulier opdrachtgeverschap) in kaart te brengen. Daarvoor is een algoritme ontwikkeld dat voor elke verkochte nieuwbouwwoning beslist of er sprake is van een projectmatig gebouwde woning of dat het een zelfbouwwoning is. Hiervoor gebruikt dit machine learning model de tekst in de verkoopakte. We dagen jou uit om alternatieve machine learning en/of deep learning modellen te ontwikkelen die dit onderscheid nog beter kunnen maken.
De focus van de stage ligt in eerste instantie op akteteksten als bron voor het model, maar het gebruik van andere bronnen is in overleg mogelijk. Naast je eigen onderzoek wordt ook verwacht dat je je inzet voor andere taken binnen het Data Science team. De verdeling hiervan is 75% vs. 25%. Wil jij de uitdaging aangaan en bezig gaan met het ontwikkelen en verfijnen van algoritmes zodat we nog betere cijfers op het gebied van nieuwbouw kunnen publiceren?

Jouw profiel

Je bent iemand die meewerkt aan de toekomstige producten van het Kadaster en het CBS. Jij hebt affiniteit met Machine Learning en/of Deep Learning en ervaring met het programmeren in Python. Je bent op zoek naar een leerzame stage waar aandacht wordt besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Je volgt een technische opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van A.I of Wiskunde met bij voorkeur een WO-opleidingsniveau.

Wij bieden

Een leuke en leerzame tijd bij het Data Science Team! Bij ons krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, je krijgt een goede begeleiding van zowel het Kadaster als het CBS en voert werkzaamheden zelfstandig uit. Tijdens je stageperiode krijg je van ons een laptop en ontvang je een mooie stagevergoeding van € 565,- (o.b.v. 36 uur per week). Gezien de huidige situatie is thuiswerken de komende maanden blijvend aan de orde waar je zeker rekening mee moet houden.

Sollicitatie en informatie

Solliciteren kan via onderstaande button. Voor inhoudelijke vragen mag je contact opnemen met Peter Merx, Adviseur Maatwerk & Advies via 06-52481849 of via e-mail
Heb je andere vragen over stagelopen bij het Kadaster, neem dan contact op met Campus Recruiter, Lisette Velthorst via 06-15957315 (ook Whatsapp mogelijk) of via e-mail lisette.velthorst@kadaster.nl