Tony

"Als 5-jarige jongen kwam ik voor het eerst in aanraking met het Kadaster. Mijn vader was boer, de landmeters kwamen bij ons langs om de grenzen van het land vast te stellen. Ik had nooit gedacht dat ik er jaren later zelf zou werken! Dit jaar vier ik mijn 10-jarige jubileum. In die 10 jaar heb ik mooie kansen gehad om door te groeien."

Verschillende functies

"Als uitzendkracht groeide ik door naar cartograaf, later solliciteerde ik bij de afdeling GIS Maatwerk & Advies. Hier houd ik mij bezig met de levering van op maat gemaakte producten. Sinds 2015 maak ik deel uit van het team dat zich bezighoudt met innovatie voor geo-informatie."

Nieuwe technologieën

"Wat onze innovatietrajecten zo leuk maakt is dat we allerlei nieuwe technologieën testen en toepassen. We zijn nu bezig met het maken van een bèta versie van een 3D-model van heel Nederland. Dat doen we met behulp van een puntenwolk. Zo’n 3D-model kan door het Kadaster worden gebruikt, maar ook daarbuiten. Zo kan een gemeente burgers laten zien hoe een nieuw plan eruit komt te zien. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat vind ik echt ontzettend interessant."

Lees ook de ervaringen van mijn collega's