Veelgestelde vragen

Wat is 'aanwijs halen'?

Bij de verkoop van één of meer stukken grond ontstaan nieuwe grenzen. Koper en verkoper moeten daarvoor de nieuwe grens van de percelen aanwijzen aan het Kadaster. Samen met klanten bespreek jij de ligging van de nieuwe grenzen, wij noemen dit aanwijs halen. In onderstaand filmpje leggen we je verder uit wat 'aanwijs halen' inhoudt.

Wat is landmeten? 

Nadat de grens is aangewezen, doet de landmeter metingen met behulp van diverse meetapparatuur. Vervolgens worden de metingen verwerkt op een tablet PC.

Hoe lang duurt de opleiding? 

De opleiding duurt 1 jaar. Eerst leer je in 20 weken aanwijs halen. Vervolgens ga je een jaar lang aanwijs halen in de praktijk. Daarna leer je in 7 maanden alles over landmeten en perceelvorming. 

Is het betaald werk en kom ik in dienst?

Ja, je komt bij aanvang van de opleiding meteen in (tijdelijke) dienst van het Kadaster en ontvangt maandelijks je salaris. Wanneer we allebei tevreden zijn, verlengen we de aanstelling.

Wat ga ik verdienen? 

De startsalaris ligt tussen de 2.190,- en 3.072,- bruto per maand. Dit is op basis van 36 uur en afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast krijg je 25% individueel keuzebudget. Ga voor meer informatie over het individueel keuzebudget naar de pagina arbeidsvoorwaarden

Wat wordt mijn werkgebied? 

Je werkgebied ligt zoveel mogelijk in de directe omgeving van je woonplaats. Dit is afhankelijk van het werkaanbod en de beschikbaarheid van andere collega's in het gebied. 

Hoeveel uur moet ik beschikbaar zijn per week?

Zolang de opleiding duurt ben je 40 uur (5x8 uur) per week beschikbaar. Na de opleiding kun je naar behoefte en in overleg met je teamleider kiezen voor een ander werkrooster. 

Krijg ik een auto ter beschikking? 

Ja, als landmeter krijg je vanaf de start van de opleiding beschikking over een bedrijfsauto. Deze mag je alleen zakelijk gebruiken. 

Zijn er doorgroeimogelijkheden? 

Ja, er zijn doorgroeimogelijkheden. Afhankelijk van jouw behoefte en je eigen initiatief kun je je verder ontwikkelen tot landmeetkundig specialist grensreconstructie of adviseur. 

Krijg ik reiskostenvergoeding? 

Als landmeter heb je de beschikking over een bedrijfsauto. Mocht je toch met het OV reizen, dan kun je gebruik maken van een NS-Business Card.