Smartstarters

Start je carrière slim bij het Kadaster! Wij maken graag ruimte voor jong talent. Jaarlijks hebben we een ruim aanbod aan stage- en afstudeeropdrachten en sinds 2022 werken we met smart starters.

Als smart starter werk je -  naast je studie of tussen twee studies in – een aantal uur in de week zodat de bijbaan goed te combineren is met de studie. Je doet werkervaring op in het vakgebied waarin je studeert. Studeer je bijvoorbeeld een IT- gerelateerde studie of een studie op het gebied van data? Dan zou een bijbaan in het data science team goed bij jouw kennis en ambitie passen.

Aandacht voor competentieontwikkeling en persoonlijke groei vinden we belangrijk, ook smart starters krijgen deze aandacht. Wij vinden het belangrijk dat je als smart starter een groei doormaakt en écht iets leert over het vak.

Benieuwd naar welke mogelijkheden wij jou kunnen bieden? Neem contact op met campus recruitment via lisette.velthorst@kadaster.nl. We vertellen je graag over de lopende projecten en of er beschikbare opdrachten zijn voor smart starters.

Karlien: "Ik heb uitgezocht hoe medewerkers van het Kadaster werken met bestanden (de huidige situatie) en wat de nieuwe manier (de gewenste situatie) zou gaan worden."

Karlien studeert bedrijfskunde en is na een succesvolle stageperiode in dienst gekomen als smartstarter. Ze heeft geleerd om theorie in de praktijk te brengen en constateert dat de praktijk toch iets anders is dan de theorie.

Benieuwd naar het verhaal van Karlien?

Lees hier het interview met Karlien

Hinke: "Tijdens mijn studie leerde ik over verschillende producten van het Kadaster, zoals Topotijdreis en PDOK. Archeologen gebruiken bijvoorbeeld de kadastrale kaarten uit 1832 voor onderzoek. Het Kadaster straalt iets betrouwbaars uit en heeft kwaliteit van data hoog in het vaandel. Dat vind ik belangrijk."

Hinke studeerde archeologie en werkt nu bij de afdeling onderzoek. Ze is bezig me de vraag wat GIS technologie kan betekenen in onderzoek naar de slavenregisters.

Lees hier het verhaal van Hinke