Sollicitatieprocedure

Duidelijkheid over wat je te wachten staat.

Sollicitatieprocedure bij het Kadaster, transparant en zekerheid.

Transparantie en zekerheid behoren tot onze wettelijke taak. Dit bieden wij Nederland elke dag. Ook in het sollicitatieproces is dit onze norm.

1. Solliciteren

Door middel van de sollicitatiebutton bij de vacature kun je solliciteren. Je sollicitatie komt direct bij ons in het systeem en na ontvangst krijg je altijd een bevestiging per e-mail van ons. Je kunt solliciteren tot aan de sluitingsdatum die bij de vacature vermeld is. Indien er geen datum vermeld is dan staat de vacature langer/doorlopend open. Zolang de vacature online staat nodigen we je uit te solliciteren.

2. Selectie

In sommige gevallen doen wij de selectie binnen enkele dagen na jouw sollicitatie en krijg je snel een reactie (om je niet onnodig te laten wachten). Ook komt het voor dat we wachten totdat de einddatum verstreken is waarbij we alle kandidaten in één keer beoordelen. Zodra je een ontvangstbevestiging hebt ontvangen, sta je bij ons in het vizier en krijg je altijd een terugkoppeling op je sollicitatie. Tijdens de selectie kijken we naar de harde eisen zoals opleiding en werkervaring maar ook naar potentie, specifieke wensen van de manager en de huidige team samenstelling (in het kader van diversiteit). Om zo objectief mogelijk te selecteren hanteren we het 4 ogen principe waarbij er dus altijd minimaal 2 mensen naar je sollicitatie kijken.

3. Telefonisch selectie interview (optioneel)

In sommige gevallen hebben we specifieke vragen of zoeken we toelichting op je CV en/of brief. In dat geval bellen we jou om dit te bespreken. Maak van deze gelegenheid gebruik om jouw vragen aan ons te stellen!

4. Gesprek

Indien we besloten hebben je uit te nodigen dan nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen. Dit kan een fysieke afspraak zijn maar ook een digitale meeting. Een sollicitatiegesprek is in onze beleving tweezijdig en we nodigen je uit om met kritische vragen te komen.

5. Terugkoppeling

Na een gesprek krijg je een persoonlijke terugkoppeling. Eventueel volgt er een 2de gesprek met andere gesprekspartners en/of collega’s uit het team. Voor jou ook weer een moment om te bekijken of we goed bij jou passen.

6. Assessment (optioneel)

Afhankelijk van de rol en de situatie is het mogelijk dat we jou vragen om een assessment te maken. Dit kan een online test zijn die je thuis doet maar ook een assessment op locatie. Indien een assessment onderdeel uitmaakt van de procedure dan informeren we je hierover.

7. Arbeidsvoorwaardelijk voorstel

Nadat we van beide kanten besloten hebben dat er sprake is van een match, krijg je van ons een arbeidsvoorwaardelijk voorstel. Mochten er vragen zijn dan bespreken we die telefonisch of met een kop koffie op één van onze kantoren. Wil je alvast meer weten over ons arbeidsvoorwaarden kijk dan op de pagina arbeidsvoorwaarden.

8. Welkom

Nadat alles ‘rond’ is, maakt je manager afspraken met jou met betrekking tot je eerste werkdag, faciliteiten, werkzaamheden/inwerken, zodat alles helder en geregeld is op je eerste werkdag. Een uitgebreid onboarding programma staat voor je klaar waarbij we je meenemen in de wereld van het Kadaster. Welkom bij de club, vanaf vandaag werk je iedere dag aan rechtszekerheid en maatschappelijke vraagstukken!

Persoonlijk contact

Uiteraard kan het zijn dat je specifieke vragen hebt over onze organisatie of een vacature. Neem ik dat geval gerust contact op met de recruiter (vermeld bij de vacature). Heb je vragen over de procedure? Mail dan naar recruitment@kadaster.nl of bel ons op 088-183 32 50.