”Het traineeship is breed en vraagt veel eigen initiatief”

“Daar stond ik dan. 's Avonds laat op een gure dag in een donkere koude grot in de Ardennen. Pikkedonker met je voeten in het water met vijf anderen de uitgang proberen te bereiken. Zo had ik mijn eerste werkdag bij het Kadaster niet voorgesteld. De vorige lichting van de traineegroep had in ieder geval niet gelogen over de verschillende uitdagende opdrachten.”
 
“En daar was ik, net als veel millenials met mij, naar op zoek. Persoonlijke ontwikkeling, afwisseling en uitdaging. Met deze termen in mijn achterhoofd ben ik na de Meet & Greet en de selectiedag begonnen als trainee”

“In 2 jaar tijd heb ik veel geleerd en ervaren. Niet alleen hoeveel verschillende afkortingen er bij het Kadaster zijn, maar vooral dat Kadaster meer doet dan grenzen reconstrueren bij De Rijdende Rechter. Zelfs nu leer ik elke dag nog collega’s en werkzaamheden kennen. Dat is ook het mooie aan het traineeship, je krijgt de ruimte om dat zelf te ontdekken.”

“In het 2-jarig programma staat ontwikkeling centraal op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Dit doe je gedurende verschillende opdrachten en tijdens traineemiddagen. In mijn eerste opdracht heb ik mij als projectleider beziggehouden met vitaliteit van collega’s bij IT. Daarna ging ik als projectleider aan de slag met het ontwikkelen van een management development programma en nu ben ik HR Businesspartner. In een gezamenlijke opdracht heb ik samen met mijn medetrainees onderzoek gedaan naar 3D- registratie. Dit was pittig maar ook leerzaam om inhoudelijke kennis op te doen op een onbekend terrein.”

“Het traineeship is breed en vraagt veel eigen initiatief. Dat is soms best even zoeken in een grote organisatie. Ga jij de uitdaging aan? Dan zie ik jou wellicht straks bij de koffieautomaat!”

8 dingen die je niet weet voordat je Kadaster trainee bent

1. Dat je als trainee in een korte tijd heel veel van de organisatie leert kennen.

2. Dat je opdrachten doet waarvoor je niet hebt gestudeerd. 

3. Dat je jezelf echt leert kennen. Bijvoorbeeld wat je nog niet wist, of stiekem wel, maar niet wilde toegeven.😉 Trainingen over communicatie, coaching en intervisie helpen je hierbij. Daar heb je je hele carrière profijt van.

4. Dat alle kantoren vernieuwd zijn en dat er op de locatie de Brug in Apeldoorn zelfs een game room is!

5. Dat je een Jong Kadaster vereniging hebt, die interessante en zeker ook leuke activiteiten organiseren voor jonge medewerkers. Uiteraard kan een vrijmibo daarbij niet ontbreken. Proost!

6. Dat je elke dag weer nieuwe collega’s leert kennen en daarmee jouw netwerk binnen no time vergroot.

7. Dat het lievelingsnummer van onze traineegroep: Andre van Duin – De rijdende rechter is. En als je dat nummer hoort, blijft je de hele dag meezingen.

8. Dat elke afdeling zijn eigen cultuur en werkwijze heeft. Even koffie drinken om je daar alles over te vertellen, is dan ook altijd wel mogelijk.