Maarten van der Linde, Medewerker Communicatie

“Diversiteit betekent voor mij dat ik net zo waardig meedraai als andere collega’s"

Maarten van der Linde (29) kwam eigenlijk per toeval terecht bij het Kadaster. Met positiviteit, creativiteit en
een duidelijk idee over diversiteit deelt Maarten zijn verhaal.

Onbeperkt aan de slag

“Hiervoor werkte ik 2,5 jaar bij Onbeperkt aan de Slag. De naam zegt het al: wij hielpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. En organiseerden meet & greets met toekomstige werkgevers. Deze doelgroep durft vaak geen sollicitatiebrief te sturen, maar door met een werkgever aan tafel te zitten breekt het ijs.”

Toeval

Toeval wil dat Maarten juist via zo’n meet & greet met het Kadaster in aanraking kwam. “In het restaurant van De Grift sprak ik Leoni Dommerholt, diversiteitsadviseur. Ik wist nog
niet veel, behalve dat ik het Kadaster kende van de Rijdende Rechter. Al gauw ontdekte ik dat het meer was en werd ik enthousiast. We bespraken wat ik leuk zou vinden en kon
toevoegen. De bal is daarna snel gaan rollen, inmiddels werk ik sinds september 2019 bij de afdeling Communicatie.”

Van niets iets maken

“Het intranet en de narrowcasting schermen op de vestigingen zijn mijn ding. Ik denk graag creatief mee en organiseerde samen met een collega een cursus voor het intranet: we hielpen redacteuren uit elke directie en vestiging met het overzetten van pagina’s van ons oude intranet naar ons nieuwe intranet. Ik vind het geweldig om van niets iets te maken!””

Divers(iteit)

“In mijn vrije tijd ontwerp ik regelmatig een website en help ik kennissen daarmee. En ik ben een echt natuurmens. Mijn omgeving omschrijft me als een vrolijk en creatief iemand. Ik begeef me graag tussen de mensen en houd van gezelligheid. Dat geldt ook voor mijn werk: zonder collega’s geen werkplek. Het valt me op dat iedereen in deze organisatie hard werkt. We doen het met elkaar en dat voelt echt als eenheid. Diversiteit betekent voor mij dan ook dat je net zo waardig meedraait als andere collega’s, iedereen onderdeel is en niemand speciaal behandeld wordt.”

Toekomst

Omdat zijn ziekte progressief is, weet Maarten niet precies wat de toekomst brengen zal. “Qua energie gaat het op dit moment goed, ik werk 15 uur per week en dat werkt voor mij. Met de jaren heb ik geleerd mijn werk aan mijn situatie aan te passen. Ik doe wat ik kan en thuiszitten lijkt me vreselijk. Best lekker voor een paar weken, maar niet te lang!”

Lexus

Vanwege de ziekte van Duchenne zit Maarten in een rolstoel. Hond Lexus helpt hem met dingen aangeven én heeft inmiddels het hart gestolen van menig collega.