Interview Niki, Directiesecretaris

Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik heb Criminologie gestudeerd in Leiden en aan de VU in Amsterdam.

Hoe ziet jouw loopbaan bij het Kadaster eruit, welke functie(s) heb je (gehad)?

Ik ben begonnen als trainee in 2016. In 2018 ben ik doorgestroomd als Assurance & Risk Officer en tegenwoordig ben ik werkzaam als Directiesecretaris voor Control en Financiën.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Ik heb het ervaren als de beste start van mijn carrière. Door de goede introductie van de organisatie, het ontwikkelen van een netwerk en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling voelde het voor mij als een vliegende start.

Welke activiteit/gebeurtenis gedurende je traineeship is jou het meest bijgebleven en waarom?

Aan het einde van het traineeship heb ik een training professioneel adviseren gevolgd bij de Baak. Deze training is me bijgebleven omdat ik nog dagelijks gebruik maak van de gesprekstechnieken en de inzichten die ik heb opgedaan tijdens deze cursus.  Ik nog vaak terug aan de oefening met een acteur waarbij onze belangen tegenovergesteld waren en ik door mijn eigen aanpak geen stap verder kwam. Dat was voor mij een echte eyeopener. Als ik nu merk dat ik in een vergelijkbare situatie terecht kom, lukt het anders te reageren waardoor ik niet vastloop.

Wat zijn je ambities en zijn deze veranderd na jouw traineeship?

Ik ben nooit iemand geweest die een carrière pad heeft uitgestippeld aan de hand van een vijf jaren plan. Ik bekijk wat er op mijn pad komt en grijp kansen met beide handen aan. Zulke kansen zijn er genoeg binnen het Kadaster. Het traineeship heeft me geleerd dat ik meer in mijn mars heb dan ik zelf dacht. Ik ging er bijvoorbeeld van uit dat een leidinggevende positie niks voor mij zou zijn, maar van die overtuiging ben ik inmiddels afgestapt.