Rutger & Tim

Even kennismaken!
Wij zijn Rutger Schrijver en Tim Huitema en we studeren Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente.

Wat houdt jullie stageopdracht in?
Onze stage is gericht op de woningmarkt. Rutger doet onderzoek naar appartementen en Tim naar vrijstaande huizen. We werken intensief samen met data-analyse, maar willen later verschillende voorspellingsmethoden verkennen. Rutger zoekt naar een aanpak die gebaseerd is op time-series modelleren. Tim zoekt naar een aanpak die gedreven wordt door deep-learning. Ons doel is om op buurtniveau voorspellingen te doen over woningtransacties.

Hoe was jullie start bij het Kadaster?
Wij zijn door het team goed opgenomen. De dagelijkse stand-up en de demo zorgen ervoor dat we weten waar iedereen mee bezig is. Dat maakt dat we ons betrokken voelen bij de anderen. We maakten kennis met een ander team en werden goed ingelicht over de economische kant van onze opdracht. Ook spreken we nog met een makelaar, bezoeken we een ander bedrijf en het Kadaster museum!

Wat hopen jullie te leren?
Wat we in onze studie hebben geleerd willen we nu in de praktijk toepassen. Het werken met grote hoeveelheden data, het verwerken van data en het beoordelen van wat we kunnen halen uit de data. Ook hopen we veel te leren over het werken in een professionele setting en hiermee onze soft skills zoals presenteren, betere prioriteiten stellen en netwerken te verbeteren.