Diversiteit

Er valt heel wat te meten

Iedere dag spelen metingen bij het bepalen van grenzen een belangrijke rol. Met deze, en andere data, helpen we maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat doen we met een diverse groep collega’s. Ongeacht seksuele voorkeur, afkomst, leeftijd of beperking. Wij zijn trots op al onze medewerkers. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Collega’s van allerlei culturen. Collega’s met verschillende beperkingen. Iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten.

Benieuwd hoe diversiteit scoort op onze meetlat? Lees de testimonial op de pagina van onze collega Suzanne Franse.

Talent actief binnenhalen

Door ons internationale werk begrijpen wij het belang van gelijke rechten en kansen. We stimuleren diversiteit én we maken er ruimte voor. Wij maken geen onderscheid als je bij ons wilt komen werken. Alleen dit al zorgt voor een mooie variatie aan sollicitanten op vacatures en nieuwe collega’s. Daarnaast halen we ook zelf meer diversiteit in huis. We werken daarvoor onder meer samen met organisaties als AutiTalent en Emma at Work. 

Vooruitstreven

Diversiteit werkt. We merken het elke dag. Zo ontstaat een groep gemotiveerde collega’s die elkaar versterkt en waar creativiteit de ruimte krijgt. We zijn blij dat onze vooruitstrevendheid opvalt. Zo ontvingen we in 2013 een Diamant Award van Charter Talent naar de Top voor ons werkgeverschap. Meer informatie over deze organisatie vind je op de website van Charter Talent naar de Top. En natuurlijk delen we graag onze resultaten van de Participatiewet. Maar het draait niet om rapportcijfers. Het draait om mensen. We willen bijdragen aan de discussie om diversiteit steviger op de kaart te zetten. Daarom laten we graag zien dat diversiteit werkt en dagen we onszelf uit om het nog beter te doen.

Lees het verhaal van Controleteam Arnhem

Veelgestelde vragen

Wat verstaan wij onder diversiteit?

We kijken naar diversiteit in de breedste zin. Bij ons ben je welkom ongeacht seksuele voorkeur, afkomst, geslacht, leeftijd of beperking.

Waarom vinden wij diversiteit zo belangrijk?

Wij geloven in gelijke rechten en kansen. Het belang daarvan zien we dagelijks in ons internationale werk. Daarnaast zijn de Sustainable Development Goals van de VN voor ons een inspiratiebron. We toetsen ons handelen aan de SDG’s om te bepalen of we bijdragen aan een betere wereld. In het bijzonder SDG nr. 8: ‘Inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen.’ 

Hoe vind je diversiteit terug in het personeelsbeleid?

Ons hele personeelsbeleid is ingericht op die individuele ontwikkeling. Iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten. De ontwikkeling daarvan staat centraal. Of je nou collega wilt worden bij ons of dat al bent. Dat vraagt om het kunnen inspelen op de behoeften, wensen en talenten van een individu. Om diversiteit nog steviger te verankeren in ons personeelsbestand, maken we er actief ruimte voor vrij. Om die plekken in te vullen, werken we samen met onder meer AutiTalent, een organisatie die bemiddelt voor mensen met autisme. Of met Emma At Work, een organisatie die mensen met chronische ziekte of beperking bemiddelt.

Wat levert diversiteit eigenlijk op?

Diversiteit staat in feite voor de kracht van het verschil. Als je allemaal dezelfde type medewerkers hebt, liggen gebrek aan creativiteit en motivatie op de loer. Dat is niet goed voor de medewerker zelf, het Kadaster en onze klanten. Een grote variatie in collega’s zorgt voor een voortdurende afwisseling van denkwijzen en het versterken van elkaars talenten. Dat werkplezier straalt merkbaar af op de kwaliteit van het werk.

Diversiteit bij het Kadaster: 31% van de leidinggevenden in de top is vrouw, 32% van de van de leidinggevenden is vrouw. Via de Participatiewet werkten in 2017 33 medewerkers bij het Kadaster; de instroom was 22, de uitstroom 5.

Open sollicitatie

Spreekt dit verhaal je aan? Stuur ons dan een open sollicitatie.