Doorgroeien

Je kent de verhalen vast wel uit het tv-programma de Rijdende Rechter. Buren die ruzie hebben over de ligging van de kadastrale grens en of de schuur wel of niet binnen de erfgrens staat. Als niet duidelijk is waar een grens precies ligt, kan de bewoner een grensreconstructie laten uitvoeren door het Kadaster. Een gespecialiseerde landmeter zet de grens opnieuw uit in het terrein op basis van de oorspronkelijke meetgegevens. Ieder jaar volgen ervaren landmeters de opleiding Grensreconstructie om deze specifieke werkzaamheden uit te kunnen voeren. Een mooie ontwikkeling van de landmeter.

Dagelijks grenzen zichtbaar maken

Karim Touzani was al jaren werkzaam als landmeter, toen hij in 2015 de opleiding volgde voor complexere meetopdrachten, zoals grensreconstructies. Hij voert deze nu dagelijks uit.

"De opleiding Grensreconstructie is voor mij een verdieping van het werkproces van de landmeter. In de opleiding heb ik geleerd hoe en waar ik de benodigde meetgegevens kan vinden in de kadastrale archieven. Ik heb de juiste technische vaardigheden geleerd om de kadastrale grens nauwkeurig in het terrein zichtbaar te maken. Grensreconstructie is voor mij méér dan alleen werk; een uitdaging die mij veel voldoening geeft".

 
NAAR DE VACATURE