"Vanuit een functie in de sales heb ik een carrièreswitch gemaakt naar het vak landmeten. Mijn werk is een combinatie van binnen- en buitenwerk. Ik werk 60% binnen en 40% buiten en doe alles van A tot Z: afspraken maken, informatie verzamelen, aktes lezen, metingen vastleggen en verwerken. Kortom ik heb voor elk project klantcontact en maak mijn eigen dossier. Deze afwisseling maakt mijn werk erg interessant.

Visitekaartje van het Kadaster

Communicatie met de klant is erg belangrijk, je bent het visitekaartje van het Kadaster. Bij het contact met de klant moet je onpartijdig blijven. Het Kadaster beslist namelijk niet over de nieuwe grenzen, partijen (koper en verkoper) beslissen samen waar de nieuwe grenzen komen, wij registreren het alleen.

Verder ontwikkelen

Als landmeter heb ik een zelfstandig beroep en dat vind ik prettig. Het mooie is dat ik me ook verder kan ontwikkelen bij het Kadaster. Mijn beeld van het ‘stoffige’ Kadaster heb ik moeten bijstellen. Ik ben in een warm bad terecht gekomen. Iedereen heet je welkom en wil je overal mee helpen." 

Lees ook het verhaal van landmeters Michael Biesterbos en Karim Touzani