Afstudeeropdracht Linked Data Learning Environment

Niveau:
HBO
Dienstverband:
Stage
Locatie:
Apeldoorn
Aantal uur per week:
36
Reageren vóór:
-

Het Kadaster is jaarlijks op zoek naar stagiairs en/of afstudeerders. Een stage is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen, werkervaring op te doen en het Kadaster te leren kennen.

Op dit moment zoeken wij een enthousiaste student op het gebied van Linked Data. Linked Data (ook wel Semantic Web of Web 3.0 genoemd) is een op standaarden gebaseerde aanpak voor het combineren en ontsluiten van data gericht op potentieel hergebruik. Linked Data wordt volop toegepast bij het Kadaster. Een van de ontwikkelingen is LinkDaLe, een Linked Data Learning Environment, waar studenten en andere geïnteresseerden hun eerste leerervaringen met Linked Data kunnen opdoen. Een eerste versie van LinkedDaLe is nu beschikbaar, maar willen we graag verder door ontwikkelen. Jouw taak is om samen een visie voor LinkDaLe te ontwikkelen, en eveneens invulling te geven aan de verdere ontwikkelingen van LinkDaLe binnen de visie. De concrete stageopdracht wordt in goed overleg met jou ingevuld.

Jouw profiel

  • Je volgt een HBO opleiding op een relevant vakgebied zoals Geo Science & Technology, Informatica, Bedrijfsinformatica of Innovatiemanagement.
  • Je wilt je verdiepen in de administratieve of GEO gerelateerde werkzaamheden van het Kadaster en de IT ondersteuning.
  • Je bent initiatiefrijk, legt makkelijk contact en werkt graag samen met anderen om een bijdrage te leveren aan een gemeenschappelijk resultaat. Je stelt je daarbij flexibel en communicatief op.
  • Je bent in staat om je mening te geven op een heldere en kritische wijze, daarbij durf je ook afwijkende standpunten in te nemen.
  • Belangrijk is dat je het leuk vindt om vanuit jouw expertise projecten en of ideeën te verrijken. Aan het einde van de periode vragen wij je je rapportage toe te lichten in een workshop voor collega's.

Wij bieden

Je krijgt van ons de mogelijkheid om volwaardig deel uit te maken van een dynamische Kadasterafdeling die volop in beweging is. Daarnaast krijg je goede begeleiding in een inspirerende omgeving. Hier krijg je de kans mee te bouwen aan een toonaangevend ICT project.

Sollicitatie en informatie

Heb je interesse in deze afstudeeropdracht? Solliciteer dan direct via onderstaande button! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meindert Sterenberg, Adviseur Product- en Procesinnovatie, 088 - 183 44 18 / 06 - 23 07 22 70 of met Campus Recruiter Lisette Velthorst, via, 06-15957315 (ook whatsapp) of via email lisette.velthorst@kadaster.nl